SCHOENEN VOOR KINDEREN
maten 18 tot 35

LEGO 75187 Star Wars – BB-8

75187Daisy Ridley en John Boyega’s Rey en Finn worden in de nieuwe Star Wars saga met de film, the Force Awakens, beschouwd als de nieuwe hoofdpersonages. Echter werden geen van beide zo hartelijk verwarmd door het publiek als de nieuwe personage BB-8. Die door LEGO de eer verkregen heeft om als set verwezenlijkt te worden.

Het is niet de eerste keer dat LEGO een  droid achtige personage als set gecreerd heeft binnen de Star Wars collectie, echter met een ruime tijd tussen zijnde de LEGO 75187 BB-8 de eerste sinds de uitgave van de iconische R2-D2. Deze droid is zondermeer veel robuster dan haar voorganger, maar gelijkaardig in stijl en afmetingen. Inclusief naamplaat, waarbij er bij de creatie van deze set zeker niet ingeboet is aan details. Waardoor sommige fans de set evenals beschouwen als UCS collectors kwaliteit, hoewel deze door LEGO  als een standaard set werd uitgebracht binnen de Star Wars collectie.

Wanneer fans een nieuwe LEGO set bouwen, hebben ze vaak een idee van hoe deze eruit zal zien. Hoe meer sets er worden gebouwd, hoe voorspelbaarder ze worden. Dus iets nieuw aangeboden krijgen van de LEGO ontwerpers is absoluut essentieel, omdat het opbouwen van een set dan nietmeer als een voorspelbare zaak meer wordt beschouwd, maar als iets intrigerends en leuks. Waartoe de 75187 BB-8 set zeker toe bijgedragen heeft.

Ironisch genoeg begint de bouw van deze bolvormige droid met een vierkant frame, ongetwijfeld een goede manier om te beginnen, maar evenals voelt het aan dat de ontwerpers van deze set wat meer afstand hebben genomen van de traditionele Star War set opbouwmethode. De wijze waarop de BB-8 wordt opgebouwd is uiterst uitzonderlijke aangezien deze heel wat weg heeft van Technic set te vergelijken met de bouw van de nieuwe First Order Heavy Assault walker.

Eenmaal het centrale gedeelte van het intern mechanisme voltooid is, verloopt de bouw van de set vrij eenvoudig met het bouwen van de panelen rond de droid die de kenmerkende vorm bepalen gevolgd door het ineensteken van het hoofd.

Deze LEGO-set is bovendien niet alleen heel aangenaam om te bouwen, de voltooide BB-8 ziet er absoluut geweldig uit. Zonder gebruik te maken van fancy technieken om de bol te creëren, heeft de ontwerper in plaats daarvan gewoon SNOT en simpele gelaagde platen gebruikt. Brengende de vorm en het hoofd van de BB-8 perfect over met alle details, net als in de film. Dit is een van die sets, die wanneer op de schelf staan, zelfs de aandacht trekt van niet-LEGO liefhebbende vrienden en familie.

Makende deze geschikt voor zowel niet LEGO liefhebbers, als fans van de Star Wars vervolgtrilogie die gewoon dol zijn op BB-8. Waarbij men bij het bouwen van deze daadwerkelijk een bevredigend gevoel krijgt,  genietend van de verscheidenheid en het zien bij elkaar komen van de stenen, om dan te worden geconfronteerd met iets vol met karakter en persoonlijkheid..

Het is een demonstratie van wat puur met LEGO onderdelen kan worden gedaan – er worden geen stickers gebruikt om de LEGO Star wars 75187 filmnauwkeurig te krijgen, het komt allemaal neer op de stenen in de doos, buiten een sticker die gebruikt wordt op de plaquette met droid-statistieken. Vergeleken met sommige minifiguurcompatibele sets worden er relatief weinig op maat gemaakte elementen gebruikt aangezien BB-8 vooral is opgebouwd uit stenen en platen.

 

De set laat zien dat er niet alleen aan het estetsiche werd gedacht, maar ook aan de functionalitiet. Draai het paneel aan de linkerkant van BB-8, om de duimen lichter te maken die de droid memorabel gebruikt in The Force Awakens. Draai aan het rechterpaneel en het hoofd draait – maar in plaats van er gewoon rond te draaien, wiebelt en bobbert het op dezelfde manier als in de film. De beweging is griezelig, en dat een dergelijk eenvoudig mechanisme en een elastische band dit heeft bereikt is zeer indrukwekkend.

Misschien is dit wel de reden dat LEGO Star Wars 75187 –  BB-8 zo’n leuke ervaring is, zowel tijdens het bouwen als een een voltooid model.  Indien je maar één LEGO set uit de Star Wars: The Last Jedi-serie koopt, koop dan deze – BB-8, die show stal in The Force Awakens, wat de moedige droid opnieuw doet in de LEGO Star Wars 2017-line-up .